diumenge, 25 d’octubre del 2015

Cinquena edició: Els maquis a Collserola


Itineraris per la serra conduïts per Voluntaris de Collserola. De 4 a 5 hores de durada.

Seguint les petjades d’en Facerías, el conegut maquis barceloní, el recorregut ens proposa conèixer la zona de Collserola on acabada la guerra civil, s’amagaven aquests grups: la vall de Sant Medir i la de Sant Vicenç del Bosc.

Cinquena Edició
 
MJBarreiroLG 25/10/15
Com cada any s'ha realitzat la marxa maqui per Collserola organitzada pels Voluntaris del Parc, aquest any  han canviat de data.

La primera va ser organitzada al maig de 2011, les següents al febrer coincidint pel general amb l'ona de fred que sol passar per la zona cada hivern, i aquesta cinquena edició en el tardor, amb un dia clar, buidat i bona temperatura.

Torno a repetir invitació encara que en aquesta ocasió em va ser impossible acompanyar-los fins a San Cugat realitzant el recorregut.

El meu torn d'intervenció enguany va ser el primer en el lloc de trobada al peu de la serra, i el meu tema triat, com sòl fer cada any amb un temi lliure dintre del tema general, eligí per a l'ocasió: "L'exili. Els refugiats ahir i avui".

Ray Puig l'organitzador va parlar sobre Josep Lluís Facerias maqui libertario i la intervenció que va aportar l'historiador Antoni Estradé "L'anarquismo a Catalunya".
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada