diumenge, 19 d’abril del 2015

Memòria antifeixista i republicana a Mataró

 
Una vuitantena de persones van participar a l'homenatge als brigadistes internacionals morts a Mataró durant l'anomenada Guerra Civil
 
Llibertat.cat 13/4715
El passat iumenge 12 d’abril el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró va celebrar un acte commemoratiu amb el lema “Justícia, Memòria, Unitat”, que va comptar amb la participació de la CUP, i el seu cap de llista Juli Cuéllar.
 
Agàpit Borràs va fer un parlament al monument als brigadistes internacionals enterrats al cementiri dels Caputxins i, una estona més tard, Noe Ayguasenosa en va fer un altre al monument dedicat als mataronins afusellats per la Dictadura franquista.
 
Una vuitantena de persones van participar a l'homenatge als brigadistes internacionals morts a Mataró durant l'anomenada Guerra Civil. El monument, erigit al Cementiri dels Caputxins, va rebre les ofrenes florals d'associacions veïnals, partits polítics, sindicats i mataronins a títol individual.
 
En finalitzar l’ofrena al cementiri, la comitiva es va dirigir al monument per les víctimes del franquisme a l’avinguda d’Amèrica. Després d’un nou parlament l'acte es va cloure amb un brindis republicà.
 
Aquest homenatge es perllonga fins demà dimarts dia 14 amb una exposició de treballs de recerca de batxillerat a Les Esmandies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada