diumenge, 5 d’abril del 2015

L'alcalde de Tortosa es compromet a fer una consulta sobre el monument franquista del riu Ebre en el proper mandat

 
En una entrevista a l'ARA fa una setmana, Ferran Bel es mostrava partidari de no destruir-lo
A preguntes dels periodistes un cop acabada la conferència de balanç de mandat, Bel ha assegurat que si torna a ser alcalde convocarà una consulta ciutadana sobre el monument franquista del riu Ebre. Fent ús del nou reglament de participació ciutadana que s'ha aprovat recentment, Bel ha lamentat la polèmica a l'entorn aquest monument i la utilització que en fan alguns partits polítics. "Els que generen polèmica han estat governant la ciutat vuit anys i no van dur a terme cap acció, és més, el que van fer va ser catalogar el monument com a bé cultural d'interès local (BCIL)", ha recordat.
 
Amb tot, s'ha compromès a tirar endavant la consulta per acabar "per sempre" amb aquest debat i que siguin els tortosins qui decideixen què s'ha de fer. "En tot cas, el projecte que s'ha de fer ha de ser en positiu i en constructiu. El monument no s'ha d'enderrocar ni destruir perquè forma part de la nostra memòria històrica", ha assegurat.
 
Durant la conferència de balanç de mandat i en l'apartat de repàs de l'àrea d'esports, Bel no ha amagat sentir-se decebut per no haver pogut fer efectiu el compromís adquirit amb la ciutadania en l'anterior mandat sobre la construcció de les noves piscines municipals. L'alcalde, i de nou candidat convergent, ha assegurat que en les pròximes setmanes donarà a conèixer el nou projecte, consensuat en part pels grups de l'oposició. "No puc presentar-me a les eleccions sense dir què faré. El que no puc dir és si el presentaré [el projecte] amb les altres forces polítiques o no. El que segur que no faré, i podria fer-ho, és aprovar el projecte, licitar-lo i iniciar obres abans d'acabar el mandat. No tornaré a cometre el mateix error", ha manifestat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada