diumenge, 19 d’abril del 2015

La bandera espanyola no dura ni un dia a l'Ajuntament de Calldetenes

 
Uns desconeguts l'han robat aquesta nit · El consistori l'havia col·locada 'per imposició de l'estat espanyol'
 
VilaWeb 17/4/15
L'Ajuntament de Calldetenes (Osona) va decidir ahir de penjar la bandera espanyola a la façana de la casa de la vila 'després d'esgotar totes les vies legals'. Amb tot, aquesta nit uns desconeguts se l'han enduta, segons que han explicat a l'ACN fonts municipals. L'ajuntament ha interposat una denúncia als mossos d'esquadra i, de moment, no té intenció de penjar-ne cap més. Al costat de la bandera, el consistori va penjar un cartell on es podia llegir 'la bandera espanyola oneja en aquest ajuntament per imposició de l'estat espanyol i en contra de la voluntat de la majoria de Calldetenes'. A més, el batlle, Marc Verdaguer (CiU), haurà de pagar una multa de 1.500 euros  'a càrrec del seu patrimoni personal', segons una sentència.
 
El govern espanyol ha denunciat un total de 102 municipis i consells comarcals pel fet de no penjar la bandera espanyola als edificis institucionals. Entre els denunciats, hi ha nou municipis d'Osona, un dels quals és Calldetenes. Amb tot, és el primer poble de Catalunya condemnat amb una sentència i una multa.

Marc Verdaguer ha explicat en un comunicat que havia arribat 'al límit' i que es trobava obligat a penjar la bandera. En cas de no fer-ho, va dir, seria reiteració i el tornarien a multar. A més, les conseqüències de no penjar aquest símbol poden arribar fins i tot a la inhabilitació o a penes de presó. L'advocat que porta el cas ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència per mirar d'evitar la multa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada