dimarts, 9 de desembre del 2014

Estrena del documental "Cinema en Temps de Guerra" fins a l'11 de desembre a Barcelona

Cinema Maldà.
 
Estrena Cinema en Temps de Guerra
 
Un documental que recull la producció cinematogràfica catalana durant la Guerra Civil
 
El divendres 5 de desembre es va estrenar al Cinema Maldà, el llargmetratge “Cinema en Temps de Guerra”. Si no el veu veure a la preestrena de la Filmoteca, ara teniu una segona oportunitat. La pel·lícula estarà en cartellera fins a l'11 de desembre.
 
A través dels records i les experiències del director de fotografia Joan Mariné (Barcelona, 1920), el documental fa un recorregut per les pel·lícules que es van filmar durant aquells anys. Testimoni d’excepció, va ser l’encarregat de la restauració de gran part del material fílmic realitzat durant els anys de la guerra. Des de la Filmoteca on treballava de restaurador va reconstruir, pla a pla, la història del cinema català durant la guerra civil espanyola.
 
“Cinema en temps de guerra” ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona i del Memorial Democràtic. El documental vol rescatar de l'oblit als seus autors i les seves pel·lícules, contribuint així a la recuperació de la memòria històrica d’un cinema que va ser intencionadament apartat i oblidat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada