dimecres, 15 d’octubre del 2014

Partits i govern commemoren els 74 anys de l'afusellament del president Companys

 
VilaWeb 15/10/14
La matinada d'avui fa 74 anys el president Lluís Companys era afusellat pel règim franquista al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc. Com cada 15 d'octubre, una marxa de torxes organitzada per ERC ha sortit a trenc d'alba fins a Montjuïc per retre-li homenatge. A més dels parlaments i l'ofrena floral per part de dirigents d'ERC, el govern, el Parlament de Catalunya i altres partits també han anat fins a la tomba de Companys per homenatjar-lo.
Els últims esdeveniments polítics i el nou rumb de la consulta del 9-N han estat presents en els parlaments dels dirigents polítics. 
 
El diputat d'ERC Oriol Amorós ha fet una crida a la unitat dels partits pro-consulta i 'no acceptar les limitacions imposades i antidemocràtiques'. 'Ara és l'hora dels fets, ajudarem el govern però no en tenim prou', ha dit. 
 
'Per defensar Catalunya només hi som nosaltres, aquesta és la gran lliçó', ha dit Josep Rull, coordinador general de CDC, en l'homenatge a Companys, que també s'ha referit a la consulta: 'Posar les urnes és el principal instrument de dignitat nacional, l'objectiu és la independència'. 
 
Artur Mas ha presidit, juntament amb la presidenta del parlament, Núria de Gispert, i el batlle de Barcelona, Xavier Trias, l'ofrena del govern a la tomba de Companys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada