dimecres, 18 de juny del 2014

Cap Pacte, Cap Rei!


22 de juny // 11:30h // Plaça Universitat // Barcelona
Cap pacte, cap rei. El poble català decideix.
Procés Constituent.cat
Diverses organitzacions polítiques i sindicals i entitats socials han decidit convocar una manifestació el proper diumenge 22 de juny a 2/4 de 12 del migdia amb el lema "Cap pacte cap rei. El poble català decideix".
 
Les entitats convocants consideren que cal manifestar-se conjuntament per mostrar el seu rebuig a l’entronització del rei Felip VI en base a tres elements centrals:
  • L'esgotament del règim del 78, nascut amb la Constitució que restaurava la monarquia borbònica, dóna per tancada l’anomenada transició; no acceptem cap pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles.
  • La monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca. Denunciem el paper que se li atorga en el manteniment de la unitat de l’Estat Espanyol, i com a garant dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població.
  • El poble català té tot el dret a autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món. El dret a decidir té a veure amb la necessària celebració del referèndum sobre la independència, i també té a veure amb el conseqüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada