dimarts, 29 d’abril del 2014

Demanan dotze anys per a detinguts per l'atac a l'acte de la Diada a Madrid


Traducció Estació Collserola

A Madrid, 29 abr (EFE).- Convergència i Unió ha demanat més de dotze anys i sis mesos de presó per als quinze detinguts per l'atac als actes de la Diada a Madrid en 2013. 

L'advocat del diputat de CIU Josep Sánchez Llibre i de CIU, Rafael Entrena, els atribuïx els delictes de desordres públics, danys i allanamiento, contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, atemptat a l'autoritat, injúries, amenaces i ultraje a la bandera de Catalunya, així com tres faltes de lesions i una falta de maltractament d'obra. 

En el seu escrit d'acusació, al que ha tingut accés EFE, CIU relata que els fets van tenir lloc el 11 de setembre de 2013 en el Centre Cultural Català Blanquerna, a Madrid, on la Generalitat es disposava a celebrar l'acte de la Diada en la capital. 

Els quinze processats, "vinculats a grups i organitzacions violentes d'extrema dreta", al costat d'altres persones que no s'han assolit identificar, es van coordinar per a irrompre "violentament" en el lloc en el qual se celebraria l'esdeveniment amb la finalitat d'impedir-lo, "per motius ideològics", segons CIU. 

Els acusats es van concertar en la plaça de Cibeles i, des d'allí, acudir al centre cultural per a portar a terme agressions, insults i altres actes intimidatorios contra els assistents i obligar-los a abandonar el local mitjançant l'ús d'un gas irritante. 

El dia de l'acte van accedir al Centre Cultural Blanquerna "en un grup compacte", amb banderes espanyoles i símbols ultraderechistas, proferint al unísono la consigna "Cataluña és España" i llençant al sòl elements del mobiliari. Els acusats van agredir al delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch, al diputat de CIU en el Congrés Josep Maria Sánchez Llibre, al càmera de TV3 Christian Menéndez i a un dels assistents a l'acte, Joan Oriol Fibla. 

El grup va llençar al sòl el masteler de la bandera de Catalunya, amb l'evident intenció de "ofendre i ultrajar" aquest símbol, i va llançar un gas irritante, que va provocar picors, dificultats per a respirar, nàusees i vòmits entre els presents. 

Per a l'acte del judici oral, CIU proposa l'interrogatori dels acusats, la declaració de diputats que van assistir a l'acte, treballadors del centre cultural i agents de la Policia Nacional, així com la documentació relativa a les diligències policials i els vídeos captats per TV3 i les càmeres del centre cultural Blanquerna. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada