divendres, 28 de febrer del 2014

Manifestac​ió per la jornada internacio​nal contra el feixisme i el racisme

No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, ni enlloc!
Per la convivència en a diversitat!


Dissabte 22 de març • 17h
Plaça Universitat, Barcelona
Convoca: Unitat contra el feixisme i el racisme
Aquesta manifestació forma part d’una jornada internacional contra el feixisme i el racisme, convocada des de Grècia, amb el suport de moviments antifeixistes d’arreu d’Europa.
 
Crida
L’amenaça de l’extrema dreta creix arreu d’Europa, sota diverses formes. L’Alba Daurada grega i el Jobbik hongarès són partits obertament nazis, mentre el Front National (FN) francès o la Lega Nord a Itàlia són feixistes disfressats de demòcrates; tots aquests partits tenen l’objectiu d’acabar del tot amb la democràcia, com ja van fer Hitler, Mussolini i Franco. D’altra banda, el PVV de Geert Wilders a Països Baixos, o UKIP a Gran Bretanya, són partits populistes xenòfobs: volen fer girar el sistema actual cap a la dreta, sense trencar-lo del tot. Tot i aquestes diferències, l’FN de Marine Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura comuna per a les eleccions europees del proper 25 de maig, en les que amenacen amb ser una de les forces més votades a bastants països.
 
Per això, és molt positiva la convocatòria d’una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014, impulsada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, conjuntament amb altres moviments europeus. L’objectiu és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.
 
És molt important que aquesta jornada agafi força a casa nostra. Sembla que hi haurà diverses candidatures d’extrema dreta a l’Estat espanyol per a les eleccions europees, com ara els nazis descarats de “España en Marcha”, que van atacar la Blanquerna a Madrid, i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. La greu crisi interna i la debilitat electoral de Plataforma per Catalunya —fruit en part de la feina feta per UCFR— fan improbable que aquest partit es presenti, però encara caldrà molta més feina per expulsar-lo dels ajuntaments l’any que ve.
 
El racisme és un problema cada vegada més greu a molt països europeus, així que, tant a les eleccions europees com al debat polític en general, hem d’exigir als altres partits i a les institucions que no utilitzin discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, i a més a més que no donin ales als discursos de l’extrema dreta respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals.
 
Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és gens inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, la orientació sexual…
 
Així que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i prepara diversos actes locals per a les setmanes anteriors. Donem suport a aquestes mobilitzacions. Unim-nos contra el feixisme i el racisme.
 
No passaran!
 
Acte públic: Veus contra el feixisme i el racisme, 7-M
 
Divendres 7 de març, 19h
Casal de Joves Palau Alòs, C/ Sant Pere Més Baix 55 · 08003 (Urquinaona, L1, L4; Renfe Barcelona Arc de Triomf)
 
Amb les següents breus intervencions i un torn obert de paraules:
Aitor Hernández, autor d’una tesi doctoral sobre PxC · Alba Cuevas, directora de SOS Racisme · David Karvala, membre d’UCFR Ciutat Vella i delegat a la trobada internacional antifeixista a Grècia · Elisenda, membre d’UCFR Horta-Guinardó i activista de @ClotSenseNazis · Laia Serra, advocada defensora dels drets humans · Lluís Rabell, president de la FAVB · Mª José Barreiro López de Gamarra, integrant de la querella a Argentina contra el franquisme · Marc Serra, Tanquem els CIEs · Suleiman Shahbaz, membre d’UCFR Eixample.
 
Al final de l’acte, hi haurà una actuació de La llama (Rap, El Raval)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada