dilluns, 3 de febrer del 2014

La CUP ha recordat l'entrada de les tropes franquistes a Vic

Llistat de vigatans afusellats i de víctimes del primer bombardeig
 Foto: Osona.com
Lectura d'un manifest i ofrena floral al Temple Romà, davant la placa de les víctimes dels bombardejos
 
, Vic - 02/02/2014
L'entrada de les tropes franquistes a Vic, la nit de l'1 al 2 de febrer de 1939, ha estat recordada aquesta tarda amb un senzill acte celebrat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vic davant del Temple Romà, amb motiu d'aquest 75è aniversari. L'acte va ser convocat a partir d'ahir a la tarda a través de la xarxa Internet.

L'advocat Antoni Iborra ha llegit un manifest en favor de la lluita antifeixista sempre i a tot arreu. Ramon Ferrer ha pronunciat un parlament en record de les víctimes del bombardeig de l'aviació italiana sobre Vic del 21 de desembre de 1938, llegint un per un els noms de les persones que hi van perdre la vida.

L'acte ha acabat amb l'ofrena floral a la placa d'homenatge a les víctimes, a càrrec dels dos regidors de la CUP, de Vic, Nil Puigvila i Marc Barnolas, i el cant dels Segadors per part de la cinquantena d'assistents.

Un full amb els noms dels 23 vigatans afusellats després de la guerra i de les víctimes dels bombardejos ha quedat dipositada damunt la placa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada