dissabte, 18 de gener del 2014

Demanen a l'alcalde de Barcelona que retiri la Medalla d'Or a la infanta Cristina

 

 by publico
 
Traducció Estació Collserola
Cinquanta personalitats de diferents àmbits signen una missiva en la qual qualifiquen l'actitud de la infanta com "un dels màxims exemples d'immoralitat, corrupció i nepotismo" a nivell internacional
 
Público- EUROPA PRESS - 17/1/14
Un total de 50 personalitats de diferents àmbits han instat a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a retirar la Medalla d'Or que l'Ajuntament va lliurar en 1997 a la infanta Cristina, imputada pel caso Nóos.
 
"Ètica i nacionalment és un insult, i un greuge per a la nostra ciutat, que la seva Medalla d'Or continuï en mans d'algú que està sent investigada judicialment", asseguren en una carta que han dirigit a l'alcalde, han informat els signants en un comunicat.
 
Fonts municipals han descartat valorar aquesta missiva, que defineix l'actitud de la infanta com "un dels màxims exemples d'immoralitat, corrupció i nepotismo" a nivell internacional.
 
Aprecien que el caso Nóos pugues perjudicar la imatge de la capital catalana en tot el món i asseguren que 2014 és un any "perfecte" per a retirar aquest reconeixement a la infanta, perquè coincideix amb els 300 anys de la caiguda de Barcelona en la Guerra de Successió i la victòria de les tropes borbòniques sobre les austracistas.
 
Signants
Entre els signants de la carta destaquen els escriptors Isabel-Clara Simó, Lluís Permanyer i Matthew Tree; el senador del PNV Iñaki Anasagasti; l'activista independentista Anna Arqué; l'exconcejal barceloní Agustí Soler, el exmiembro del Consell Consultiu Jaume Renyer i l'actriu Montserrat Carulla.
 
També estan l'exdiputat de SI i jurista Alfons López Tena, l'economista Elisenda Paluzié, l'historiador i monjo de Montserrat Hilari Raguer, l'exalcalde d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis i el excoronel de l'Exèrcit Amadeo Martínez Inglès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada