diumenge, 26 de gener del 2014

Barcelona no dedicarà cap carrer a Samaranch

La Plataforma Pro Seleccions rep resposta de l'ajuntament a la carta de queixa de diverses entitats
 
VilaWeb Divendres  24.01.2014 
L'Ajuntament de Barcelona ha decidit finalment de no dedicar cap carrer a Juan Antonio Samaranch. Així n'informa la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, que ha rebut una resposta del consistori a la carta que van enviar una colla d'entitats el mes de novembre proppassat demanant que no posés el nom de qui va ser l'home de l'esport de Franco, en qualitat de delegat d'esports, i procurador de les corts franquistes, a cap carrer de la ciutat.
 
'Aquestes entitats, entre les quals hi ha la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, demanaven que Barcelona no honorés un personatge que va ser tan proper al general Franco i, entre d'altres accions, va promoure el canvi de la carta olímpica, eliminant qualsevol possibilitat que les seleccions catalanes poguessin participar als Jocs Olímpics. Per aquest motiu, Martí ha explicat que l'ajuntament no canviarà el nom a cap carrer "si no gaudeix del mínim consens', explica la Plataforma Pro Seleccions.
 
La proposta de dedicar un carrer a Samaranch, la va presentar el 2012 la Fundació Sport Cultura Barcelona, que aplega alguns clubs esportius, a més de grans empreses i entitats financeres. El batlle, Xavier Trias, va recollir la proposta i va defensar-la. Però l'allau de crítiques ha acabat fent que l'ajuntament aturés la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada