divendres, 13 de desembre del 2013

Comunicat de la Comissió de Memòria Històrica del Col·legi d’Advocats de Barcelona

Imatge d'internet traduïda per la Estació Collserola
Declaració:

Davant les declaracions de l’advocat Carlos Rey Gonzalez, ex auditor militar en el consell de guerra fet contra Salvador Puig Antich,  la Comissió de Memòria Històrica del Col·legi d’Advocats de Barcelona vol fer constar:

1.- Que el col·legi d’advocats de Barcelona com a Corporació es va manifestar en contra del procés i de la imposició de la pena de Mort a Puig Antic el 1974, i va mobilitzar  institucions i personalitats de l’àmbit internacional, per a demanar que no s’apliqués. I també en relació a la pena de mort que es va imposar a Jon Paredes Manot “Txiki” el 1975.

2.- Reafirmem  que la legalitat franquista de repressió política a través dels  consells de guerra i processos del TOP, era contraria als més elementals drets humans i els que conformen el dret de defensa.

3.- Que llavors com ara, la pena de mort era i és injusta i contrària als drets humans proclamats per les Nacions Unides i per tant és inacceptable, com es fa en les declaracions del senyor Carlos Rey, considerar que la pena de mort pugui ser un mitjà legítim o just.

4.- Entenem que no és acceptable la banalització que en les declaracions es fa d’aquell Consell de guerra. També  mostrem el desacord amb les resolucions del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, negant-se a prendre en consideració la revisió d’aquell procés per la necessària reparació de les víctimes d’una dictadura.

5.- Reafirmem l’exigència que s’anul·lin els processos i consells de guerra polítics del franquisme, tal com ho exigeix el Comitè dels Drets humans de les Nacions Unides.

Barcelona  el 12 de novembre de 2013

Comissió de Memòria Històrica.
Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada