divendres, 4 d’octubre del 2013

Els ultres, disposats a vessar sang per Espanya, aprofitaran la seva manifestació a Barcelona per a acudir a la beatificación de 522 màrtirs de l'Església

Traducció Estació Collserola

Temor davant els possibles “danys i desordres públics” que pugui ocasionar l'extrema dreta a Catalunya 

El Plural  José María Garrido 3/10/13
Una delegació de La España en Marcha, la plataforma composta per La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democrácia Nacional, acudirà a la cerimònia de beatificación dels 522 màrtirs de l'Església Catòlica que se celebrarà el 13 d'octubre a Tarragona. Ho faran, aprofitant el viatge que un dia abans els durà a Barcelona per a defensar la españolidad de Catalunya.
La ruta dels ultres 
En concret, els ultres pretenen arribar a Barcelona el dissabte 12 d'octubre a les 10 del matí. Per a això, en les diferents pàgines web que donen cobertura a aquest grup radical d'extrema dreta s'oferix l'oportunitat d'acudir a la ciutat Condal en autocar. Així, qui desitgi ““defender a España ante los perros catalufos” pot optar per anar a Barcelona i tornar a Madrid el mateix dia (aquest tipus de viatge s'oferix per 30 euros), o realitzar una “peregrinació” a Catalunya durant dos dies (previ pagament de 100 euros i amb el compromís d'assistir a la cerimònia de beatificación).

“Homenatge a Espanya” a Barcelona 
Els ultres que es decanti per la segona opció partiran a la 1 de la matinada del dia 12 d'octubre des de Madrid i  paressin en la catedral de Saragossa. Serà a les 11 del matí quan s'ajuntaran en el barri de Montjuïc amb la resta d'integrants de La España en Marcha. El seu objectiu és realitzar al llarg de tot el dia un “homenaje a la bandera de España” i “defensar la “unidad de la Pátria”. Serà en la matinada de l'endemà quan aquest grup de radicals es desplaci a Tarragona per a rendir tribut als “màrtirs de la persecució religiosa dels anys trenta”.

Temor davant els incidents 
Nombroses entitats catalanes ja han advertit que les mobilitzacions dels ultres a Barcelona poden “generar danys i desordres públics”, tement així mateix que centenars de persones prenguin la via pública per a realitzar una “exhibició pública del feixisme espanyolista”. Per la seva banda, la España en Marcha ha deixat clar a través del seu líder Pedro Pablo Peña que “si es precisa la lucha armada, pues entonces la lucha armada. No se va a escindir un territorio español de España sin que haya sangre”.

Por en l'Església de base 
L'associació cristiana de basi ‘Església plural’ també ha alertat sobre el “risc” que es desplacin nombroses persones a Catalunya per a participar el 12 d'octubre en les mobilitzacions violentes que tindran lloc a Barcelona i que un dia més tard acudeixin a la cerimònia de beatificación on està previst que es realitzi una connexió en directe amb el Papa Francisco per a resar el Ángelus.

“Parany de la Conferència Episcopal”
És a través d'un editorial signat per Josep Torrents on ‘Església plural’ denuncia el perill de la presència de “grups d'extrema dreta espanyolista” en una artera operació preparada per la màxima autoritat eclesiàstica: “No acabem d'entendre com l'arquebisbe Pujol (Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona), la Conferència Episcopal Tarragonina i fins i tot l'Abadia de Montserrat hagin caigut en aquest clar parany que des de Madrid, impulsada per la Conferència Episcopal espanyola, se'ls ha tendit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada