diumenge, 7 d’abril del 2013

Girona votarà retirar el títol de príncep a Felipe de Borbó

Traducció Estació Collserola
La CUP proposa que la capital es declari moralment exclosa del domini de la monarquia espanyola 
La Vanguardia - Girona 05/04/2013
Girona. (Agències).- El pròxim ple de l'ajuntament de Girona votarà una moció per a deixar de reconèixer Felipe de Borbó com príncep de la ciutat. La moció, presentada per la CUP, recull que la monarquia espanyola és una institució "desfasada, anacrònica, antidemocràtica, esquitxada per nombrosos casos de corrupció i que costa molts diners als ciutadans". Per això, proposen també "exigir" a la casa real que renunciï al títol de Príncep de Girona. 
En l'exposició de motius de la moció, el grup municipal de la CUP detalla una sèrie d'arguments per a demanar que la ciutat deixi de reconèixer Felipe de Borbó com Príncep de Girona i també perquè es declari moralment exclosa "del domini de la monarquia espanyola ". Entre els motius, existeix la recent imputació de la infanta en el caso Nóos i destaquen que aquest només és l'últim dels "molts altres escàndols" que ha protagonitzat la casa real espanyola en els últims anys. 
La CUP també recorda que Juan Carlos I va ser nomenat "directament pel dictador Francisco Franco com el seu successor" i "va jurar" els 'Principis fonamentals del moviment nacional'. A més, asseguren que cada vegada "queda més clar" que la monarquia és "anacrònica i antidemocràtica". Per això, proposen deixar de reconèixer Felipe de Borbó com Príncep de Girona i "exigir" a la casa real que renunciï a aquest títol. 
També volen que Girona es declari municipi "moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola" i la ciutat doni suport iniciatives que tinguin com objectiu promoure els valors republicans. A més, també volen pactar que s'excloguin els símbols monàrquics dels institucions municipals i que, a partir d'ara, es commemori oficialment la festa el 14 d'abril. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada