dimecres, 9 de gener del 2013

Moisès Broggi 104 anys d'humanitat i compromis, estimant a les persones, als Països Catalans i al món

Durant la Guerra Civil, va formar part de l'equip mèdic de les Brigades Internacionals, al bàndol republicà, posant en marxa els primers quiròfans mòbils del món. Just abans d'acabar la guerra, va entrar a treballar l'Hospital de Vallcarca de Barcelona, però amb la victòria franquista Broggi va ser destituït de tots els seus càrrecs oficials, dins el procés de depuració per part del règim franquista. Va ser sotmès a un Tribunal Sumaríssim, que el va inhabilitar per al servei públic.

Adéu multitudinari al doctor Broggi
La sala del tanatori de les Corts de Barcelona no ha pogut encabir tothom qui volia acomiadar-lo • Serà enterrat al cementiri del Port de la Selva   
Aquesta gent que fa millor el país on viu
El doctor Moisès Broggi va ser una gran persona. Ho va ser de cap a cap d'una fecunda i llarga vida on va representar perfectament la manera de ser d'aquest país. Va ser un home excel·lent en la seua professió i, ensems, una persona discreta fins que ja no li fou possible de ser-ho. Un home compromès amb la república de jove, resistent durant el franquisme, crític en la transició i independentista. Una persona que representa la història del país de llarg a llarg del segle. Un personatge que, simplement, ens ha fet millors a tots.
Mor el doctor Moisès Broggi, als 104 anys
La desaparició del centenari cirurgià deixa enrere una trajectòria lligada al món de la medicina catalana 
Ara +
"Broggi, un llegat de futur", portada de l'ARA
El diari dedica un dossier especial de vuit pàgines al prestigiós cirurgià 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada