dimarts, 15 de gener del 2013

Homenatge a les deportades de Ravensbrück: Per la llibertat i els drets humans

El proper dijous dia 17 de gener de 2013, a les 19:00h es retrà un homenatge a les dones deportades al camp de concentració de Ravensbrück amb motiu del 25è aniversari de la concessió del títol de missatgeres de la pau per les Nacions Unides.
L’acte tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585 -  Barcelona) i està organitzat per l’Amical de Ravensbrück amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català de les Dones i el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona.
El periodista Albert Om en serà el presentador, i s’espera la presència de Neus Català actualment única supervivent catalana del camp de Ravensbrück.
Hi haurà també les intervencions, entre d’altres  d’Anna Salles, presidenta de l’Amical de Ravensbrück,  Jordi Palop, director del Memorial Democràtic, Mònica Terribas, periodista, Rosa Novell, actriu, Jaume Sisa, cantant i  Marina Rossell cantant i autora de la cançó Morir a Ravensbrück.
Durant l’acte es presentarà el llibre Memorial de las españolas deportadas a Ravensbrück, editat amb el suport del Ministerio de la Presidencia.
Us recordem que al CRAI Biblioteca Pavelló de la Republica podeu trobar nombrosa informació sobre Neus Català, el camp de concentració de Ravensbrück i sobre dones presoneres a camps de concentració durant la II Guerra Mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada