dilluns, 19 de novembre del 2012

Cicle cinefòrum: El documental històric a l'aula

Memorial Democràtic
2012: 21 de novembre
2013: 23 de gener, 20 de febrer i 20 de març
Sala d'actes del Departament d'Ensenyament
Via Augusta, 202, Barcelona
'El documental històric a l'aula' està orientat al professorat de secundària interessat en l'ús didàctic dels documentals històrics i té com a objectiu donar a conèixer aquests documentals com una eina per treballar a l'aula.
El curs, que va començar a l'octubre, posa a l'abast del professorat cinc documentals històrics explicats pels mateixos directors que els han dut a terme, i se'ls lliurarà una proposta didàctica per treballar-los a l'aula. Els documentals es presentaran per ordre cronològic des de la Guerra Civil, la repressió, l'exili i la deportació, el franquisme i la transició. Mitjançant els documentals històrics es treballen no només continguts històrics sinó també altres qüestions com el vessant investigador del professional en ciències socials: la recerca històrica, les entrevistes i la memòria oral. En paral·lel, es tractaran aspectes relacionats amb el llenguatge audiovisual.
Els documentals que serviran com a base del treball són:
21 de novembre 2012:Repressió franquista. Sumaríssim 477. M. Dolors Genovés.23 de gener 2013Exili i deportació. El comboi dels 927. Montserrat Armengou i Ricard Belis.
20 de febrer 2013Franquisme i dones. Presó de les Corts. Marc Almodóvar i Fernando Hernández.
20 de març 2013Transició. La transició democràtica.
Les propostes didàctiques que es presentaran en aquestes sessions aniran a càrrec de Ramon Breu. El curs ha estat organitzat pel Memorial Democràtic i CESIRE CERES -Centre Específic de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa en l'àmbit d'humanitats, ciències socials i filosofia- del Departament d'Ensenyament amb el suport de Cinescola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada