diumenge, 7 d’octubre del 2012

La Guerra Civil i l’exili mexicà en la celebració del centenari de Sales, Calders i Tísner

 
5 octubre 2012 Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República
Enguany es celebra el centenari del naixement dels escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Gener, Tísner, amb un extens programa d’activitats acadèmiques i artístiques pensades per a tots els públics.
Les vides i obres dels tres escriptors barcelonins seran presents arreu del país a través de conferències, rutes literàries, clubs de lectura, taules rodones, espectacles poètics i teatrals, exposicions, activitats escolars, blocs i piulades.
De totes aquestes activitats volem destacar-ne dues que poden ser del vostre interès com a lectors del nostre bloc.
Joan Sales, escriptor, poeta, traductor i editor, Pere Calders, escriptor i dibuixant, i Avel·lí Artís-Gener (Tísner) periodista, escriptor, ninotaire, escenògraf, traductor, enigmista, director artístic de publicitat i corrector, són autors de tres obres que parlen sobre la Guerra Civil: Incerta Glòria, Unitats de xoc i 556 Brigada Mixta.
Aquests llibres seran analitzats per tres historiadors: Josep Maria Solé i Sabater, Roger Buch i Antoni Segura en el decurs d’una jornada d’estudi que se celebrarà el proper 9 d’octubre, a les 19 h., al Museu d’Història de Barcelona (pl. del Rei, s/n)
En el mateix espai i a la mateixa hora el dia 16 d'octubre tindrà lloc la taula rodona De Barcelona a Mèxic on es debatrà l’experiència de l’exili mexicà que va marcar la vida dels tres escriptors homenatjats. Joan Sales va viure en aquell país set anys, Pere Calders vint-i-tres i Avel·lí Artís Gener, Tísner, vint-i-sis. La família Calders i Artís Gener encara hi tenen descendència. Aquesta jornada ens acostarà a l’exili des de la perspectiva d’un estudiós de la literatura catalana, Julià Guillamon, i d’un mexicà que ha estudiat l’obra dels autors catalans a Mèxic, Carlos Guzmán.
Podeu consultar el portal web www.salescalderstisner.cat amb tota mena d’informació dels tres autors: fitxes biogràfiques, fototeca, videoteca, rutes literàries virtuals (com la Ruta de la Guerra o la Ruta de l'Exili), etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada