dijous, 19 de juliol del 2012

Malgrat la censura el Cinema a la Fresca torna a la Rambla del #Raval amb “Vivir la Utopía”


l’Assemblea del Raval 18/7/12
Ens volen censurar però el CineRaval torna a la Rambla del Raval!

Aquesta setmana es compleix l’aniversari del que es coneix al món com #SpanishRevolution. No la revolució, encara inacabada, iniciada en Maig de 2011 al vent de les Revolucions Àrabs, sinó la que va tenir lloc ara fa 71 anys en aquestes mateixes terres, en aquests mateixos carrers i plaçes…

La Revolució iniciada l’estiu de 1936 va ser una de les més profundes que ha conegut la Història i, alhora, una de les més oblidades. El 19 de juliol el Poble treballador, organitzat entorn els sindicats i partits revolucionaris, va derrotar (desgraciadament sols temporalment) el cop d’estat que va acabar instaurant la dictadura franquista.

Tanmateix, aquest moviment d’alliberament no seria complert sense treure’s de sobre la misèria i la opressió a la que el sistema capitalista i la democràcia representativa burgesa sotmetien a una gran majoria de la població. Per això, el següent pas va ser el posar la gestió de l’economia a les mans dels treballadors i treballadores amb resultats, en molts casos, espectaculars en quant a la seva racionalitat i eficiència.

Horitzontalitat, assemblearisme, suport mutu, justícia social, feminisme, democràcia econòmica, etc. són conceptes que ja estaven sobre la taula fa més de 70 anys i que ara, ben entrat el SXXI, tornen a rondar el cap de cada vegada sectors més amplis de la nostra societat, farta de que les decisions que ens afecten a tots i totes beneficiïn sempre als més poderosos; oligarquia, burgesia, patronal, elit, polítics i banquers o 1%.

Al documental Vivir la Utopía, són els i les protagonistes qui ens expliquen en primera persona les seves vivències durant aquest temps, tan difícil com esperançador, amb els seus pensaments i reflexions, emocions i sentiments…

Malgrat la censura institucional que estem patint, des de l’Assemblea del Raval de Barcelona volem, no sols retre homenatge a aquesta gent que va donar la vida lluitant per un mon més just i lliure, sinó, també, aprendre de la gran obra històrica que ens van llegar a les generacions futures i que 40 anys de salvatge dictadura i una transició tutelada per les elits han intentat, sense èxit, esborrar completament de la memòria popular.

Us esperem a tots i totes aquest dijous 19 de Juliol a les 21h al mig de la Rambla del Raval.

No podran aturar la memòria i la cultura populars!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada