divendres, 20 d’abril del 2012

En defensa de la Memòria Històrica

DEBAT PÚBLIC DEL SINDICAT D’ESTUDIANTS A BARCELONA

- LA II REPÚBLICA: REFORMA O REVOLUCIÓ
- REVOLUCIÓ SOCIALISTA I GUERRA CIVIL
- ELS CRIMS DEL FRANQUISME
- LA DEFENSA DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA AVUI

· DIA: Dissabte 21 d’abril
· HORA: 11.00 h
· LLOC: Casal Marxista (seu del Sindicat d’Estudiants), c. Reina Amàlia 6, baixos esquerra. Metro Sant Antoni o Paral·lel. Barcelona.

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENT DEL SINDICAT D’ESTUDIANTS SOBRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

El dissabte 21 d’abril organitzem al Casal Marxista de Barcelona un debat/xerrada sobre la defensa de la Memòria Històrica. Volem recordar i honorar als valents milicians, obrers i camperols, dones i joves, que van lluitar contra el feixisme i que van mirar de prendre el cel per assalt.

Avui dia, el PP al govern ja està demostrant la seva verdadera cara: retallades a les despeses socials, repressió policial... una política que ataca als més dèbils mentre que Rajoy i els seus són submisos amb els poderosos. CiU a Catalunya ja fa temps que està demostrant que va en la mateixa línia. És una política que ens està conduint a una situació laboral i social que té més a veure amb els temps llunyans de la dictadura que amb altra cosa. De fet, si ens remuntem en els arbres genealògics de la gran burgesia espanyola i catalana i en els alts càrrecs del PP i de l’aparell de l’Estat, ens trobarem amb els cacics i “señoritos” de tota la vida i amb nombrosos vincles polítics i econòmics amb el passat franquista.

Per això, debatre sobre els esdeveniments revolucionaris dels anys 30 té una gran importància avui. No només per a inspirar-nos en els revolucionaris que van tractar de transformar l’Estat espanyol entre el 1931 i el 1939, sinó també per treure conclusions avui. ¿Quin tipus de societat necessitem per poder garantir unes condicions de vida dignes? Al Sindicat d’Estudiants pensem que la nostra lluita té molt a veure amb la que van dur a terme els nostres avis durant la República i la Guerra civil. Aquells anys van ser anys de Revolució, de lluita contra el capitalisme. El mateix cop d’estat feixista de Franco i la guerra civil va ser precisament la resposta de l’oligarquia i la burgesia als intents de la classe obrera, els camperols i la joventut per acabar amb l’opressió i l’explotació de l’home per l’home.

Sindicat d'Estudiants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada