divendres, 11 de novembre del 2011

El fiscal acorda obrir la fossa d'un nen robat a Barcelona

L'objectiu de l'exhumació és comparar l'ADN del fetus amb el de la mare que ha denunciat la desaparició

ElPeriódico.cat / Dijous, 10 de novembre del 2011 - J. G. ALBALAT / Barcelona
El fiscal de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, ha acordat, per primera vegada a Espanya, l'obertura i exhumació de la fossa d'un suposat nen robat, que es portarà a terme en un cementiri de Barcelona en les pròximes setmanes, segons han dit fonts judicials.

Amb l'exhumació es busca comparar l'ADN del fetus o de la criatura que s'aixequi de la fossa per comparar-lo amb el de la dona que ha denunciat la desaparició, d'acord amb el protocol establert.

A l'obertura de la fossa hi assistiran representants de la família denunciant, una unitat de la Guàrdia Civil, i personal de la Fiscalia de Barcelona que, per ordre de la Fiscalia General de l'Estat, és qui ha organitzat l'aixecament.

Segona meitat del segle XX

Es tracta d'una dels suposats robatoris de nounats en clíniques durant la segona meitat del segle XX, als pares del qual es comunicava la mort i eren entregats a altres famílies.

El 27 de gener més de 200 afectats van presentar a la Fiscalia General de l'Estat un demanda col·lectiva per sol·licitar l'obertura d'una investigació penal a nivell estatal sobre els seus casos, encara que finalment la Fiscalia va rebutjar obrir una causa general i es va instar els demandants a presentar una denúncia individualitzada davant els jutjats dels llocs on suposadament es van produir els delictes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada