dijous, 17 de març del 2011

80ª aniversari de la II República espanyola



Allí estarem!!


EN PREVISIÓ DE MAL TEMPS L'ORGANITZACIÓ HA CANVIAT EL LLOC, BASTANT MÉS PROP QUE L'ANTERIOR

CONCENTRACIÓ INTERNACIONAL EN ILLE SUD TÊT/ (Pyrénées Oriemtales) PROP DE PERPIGNAN (FRANÇA), PER AL DIUMENGE DIA 17 D'ABRIL DE 2011 AMB MOTIU DEL 80º ANIVERSARI DE LA II REPÚBLICA ESPANYOLA

Posem en el vostre coneixement que la nostra associació aquesta coordinant a Catalunya la visita a ILLE SUD TÊT/ (França) per al diumenge dia 17 d'abril de 2011. Totes les entitats o particulars que no es trobin en condicions per a organitzar-lo poden adherir-se a la AMHDBLL.

L'any 2011 marcarà el 80 aniversari de la 2a República espanyola proclamada sense violència el 14 d'abril de 1931, jove República que volia ser germana de la República francesa, ella mateixa hereva del Segle de les Llums, de les Llibertats i dels Drets Humans de 1789.

Un ampli col·lectiu d'associacions memorialistas s'està constituint a França i Espanya sota iniciativa de les associacions d'antics resistents espanyols a França, perquè aquesta celebració s'efectuï el diumenge 17 d'abril de 2011 en la població de ILLE SUD TÊT/ propera de Perpinyà. El Consell Regional del Llenguadoc-Roussillon i el Consell general dels Pyrineos- Orientals donen suport aquesta manifestació.

Serà un homenatge festiu dels descendents de l'exili republicà espanyol a tots aquells que van lluitar i van donar la Segona República i les seves ideals universals de llibertat, igualtat i fraternitat.

Tindrà una dimensió altament cultural en raó dels llaços indissolubles que relacionen la República espanyola amb Lorca, Machado, Hernández, Alberti, Neruda, Picasso, Miró, Casals i tants altres artistes i intel·lectuals. Perquè la música, la cançó, la poesia, el teatre, la literatura van ser « armes carregades de futur » en el combat per a la defensa de la República i el restabliment de les llibertats a Espanya, i per a això s'ha format un comitè de padrinazgo, sota el títol: « 1931·1939·2011, volem guardar Espanya al cor ».

Semblant a la concentració organitzada en Toulouse a l'abril de 2006 té com objectiu reunir - en un ampli esperit d'obertura - 2000 a 3000 persones, particularment filles i fills de Republicans espanyols refugiats a França, però també els seus amics, al voltant dels últims combatents republicans encara vius.

És per això que la nostra associació (AMHDBLL) forma part de les innombrables associacions que s'han adherit a aquesta convocatòria.

PUNTS I HORARIS DE SORTIDA DES DE CATALUNYA DEL DOMINGO DIA 17 D'ABRIL DE 2011:
• Sortida des de San Joan Despí: a les 7,15 hores (Auditori Miquel Martí i Pol, Av. Barcelona nº 83)
• Sortida des de Cornellà: a les 7,30 hores (Sindicat CC.OO. enfront de la Siemens, Ctra. Esplugues nº 68)
• Sortida des de Barcelona: a les 7,45 hores ( Plaza d'Espanya, Torres Venecianes)
• Arribada aproximada a ILLE SUD TÊT/: a les 10 hores.
• Sortida de ILLE SUD TÊT/ per a Barcelona: a les 18 hores
• Arribada aproximada a Barcelona: a les 20 hores del mateix dia.

EL COST DEL VIATGE ÉS DE 25 EUROS PER PERSONA. DAVANT LA IMPOSSIBILITAT DE PORTAR A TERME UN MENJAR REPUBLICÀ PER A UNES 2000 PERSONES EL AVITUALLAMIENTO CORRERA A COMPTE DE CADASCUN. L'ORGANITZACIÓ TÉ PREVIST PER A MENJAR CALENT O FRIA MULTIPLES ESTABLIMENTS

Per a inscriure's al viatge a ILLE SUD TÊT/ (França) haurien de posar-se en contacte amb la AMHDBLL a través del telèfon 93-375.45.05 o bé per e-mail: pacoruizacevedo@telefonica/.net aportant les següents dades:
• Nom i cognoms.
• Població i punt de sortida que li resulti més còmode.
• Telèfon i e-mail.
• Nombre del compte bancari
• El rebut bancari es passarà a través de La Caixa entre els dies 4 i 5 d'abril de 2011.

A TRAVES DE TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA:

Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat.
Conta nº 2100-0363-45-0200085750

Haurien de fer constar noms i cognoms i passar totes les dades personals a través del telèfon i e-mail indicats. Tots els quals desitgin desplaçar-se pels seus propis mitjos i vulguin adherir-se a la AMHDBLL haurien de notificar el seu nom i cognoms per a quantificar el nombre d'assistents de la delegació de Catalunya. El termini per a inscriure's finalitza el dia 31 de març de 2011.

SOL·LICITEM QUE TOTS DUGUIN BANDERES REPUBLICANES

Sol·licitem la major difusió en el seu entorn a fi d'aconseguir el major nombre d'assistents a l'acte que de segur tindrà una gran ressonància política i mediàtica.

Salutacions fraternales de:

Paco Ruiz Acevedo
(President de la AMHDBLL)
Tno: 93-375.45.05

Cornellà a 25 de febrer de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada