dimarts, 25 de gener del 2011

Inaugurada l’exposició “Infància robada: la protecció de menors en el franquisme”


Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República gener 24th, 2011

Fins el proper diumenge 6 de febrer podeu visitar l’exposició Infància robada: la protecció de menors en el franquisme, que té lloc al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, al barri de Gràcia de Barcelona (C/Aldea, 15). La mostra, que recull les experiències de persones que durant la seva infància van ser tutelades per l’Estat franquista, pot visitar-se de dilluns a dissabte, de 16 a 23h, els dimarts i dijous, de 10 a 14 hores i el diumenge, de 17 a 21 hores.

L’exposició, que ha estat organitzada pel Grup de Recerca Històrica CIRCARE, un grup especialitzat en investigació i divulgació històrica, neix amb la intenció de fer visible la infància i la joventut tutelades per l’Estat franquista, ja que un cop acabada la guerra, milers de nens i nenes es van trobar sense família perquè s’havien quedat orfes, tenien els pares a la presó, o havien estat abandonats. La iniciativa recull les experiències de persones que van viure aquesta situació i mostra l’organització, el funcionament i la ideologia de les institucions que se’n van fer càrrec, dins el marc polític i social de la Dictadura.

L’exposició forma part d’un treball de recerca iniciat per les historiadores de CIRCARE -Elena Ràfols Yuste, Maria Verdú Guinot i Neus García Ràfols, usuàries de la nostra biblioteca- el 2003, i que ha donat els seus fruits en l’estudi Les institucions de protecció de menors i benèfiques: centres de menors femenins de Barcelona i província – 1939-1959, el documental en DVD Darrere la finestra: vida quotidiana als centres de menors franquistes i la construcció del lloc web Infància tutelada en el franquisme. Tant aquest estudi inèdit com el documental en DVD els podeu trobar a la nostra biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada